Koen Crucke

 
SG2020.jpg

OP DE PLANKEN...

- 10, 11 en 12 maart: Optreden New Etropal, Lauwe (14u)

- 17, 18 en 19 maart: Optreden New Etropal, Lauwe (14u)

- 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18 en 19 april:

Afscheidsshows Samson & Gert (15u, 18u en 21u)

POP-UP Theater, Puurs

Klik hier om tickets te bestellen of surf naar www.studio100.be 

Wordt vervolgd...

 

KERSTCONCERTEN 2020

Ieder jaar zingt Koen tal van Kerstconcerten in Vlaanderen. Wil u deze muzikale duizendpoot boeken op uw Kerstevenement, vraag dan vrijblijvend info en de nog beschikbare data aan. 

Er zijn reeds concerten geboekt te Zandhoven (5 en 6 december), De Haan (13 december), Antwerpen (19 december) en Baardegem (20 december).

Neem vrijblijvend contact op via KCM StageMusic bvba, 0475/54.12.74 of klik hier om uw vraag per e-mail te versturen.

 

Nu reeds extra voorstellingen van musical "La Cage aux Folles" in Antwerpen!!!

Deze unieke musicalproductie gaat pas in oktober in première te Antwerpen, maar nu reeds zijn er extra voorstellingen toegevoegd aan deze speellijst.

 

La Cage aux Folles, de musical

Najaar 2019

Vanaf 16 oktober vertolk ik samen met Johny Voners de hoofdrol in de Vlaamse musicalversie van "La Cage aux Folles". Alle voorstellingen gaan door in Theater Elckerlyc te Antwerpen. De regie is in handen van Stany Crets.
Info en tickets via www.deepbridge.be

 

AFSCHEIDSSHOW
SAMSON & GERT

Van 21/12/2019 tot 18/04/2020

Maak jullie klaar voor een extra feestelijke editie van deze jubileumshow in het Studio 100 Pop-Up theater in Puurs.
Er zijn nu reeds 67 shows gepland waarvan er al heel wat uitverkocht zijn!
Alle grootste Samsonhits van vroeger en nu staan op het programma. Kom mee zingen en dansen met het indrukwekkend showballet, het kinderkoor en een prachtig decor. Natuurlijk zijn de Burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen ook van de partij.

 

Contact & info

KCM STAGEMUSIC BVBA

Management, boekingen en pers:

Jan Gheysens, Manager

info@koencrucke.be - 0475/54.12.74

 

BIO KOEN CRUCKE

 

Vlaanderens muzikale duizendpoot Koen Crucke stond in oktober 2016 exact vijftig jaar onafgebroken op de planken en dat moest gevierd worden met een 'Gouden Verjaardagsconcert'. In een presentatie van één van zijn beste vrienden, Gert Verhulst, zong Koen voor een uitverkochte Bijloke Concertzaal in zijn geliefde Gent. Voor dit feestelijk gebeuren kon hij beroep doen op heel wat grote namen die hem nauw aan het hart liggen: collega's Margriet Hermans, voormalig Navo-baas en minister van Staat Willy Claes, componist en dirigent Dirk Brossé, Wendy Van Wanten, Jean Blaute, Marc Matthys, Miguel Wiels, Bart Herman en David Vandyck traden samen met hem op.

Muziek heeft altijd in het teken van Koens leven gestaan. Reeds op 15-jarige leeftijd trad hij met het Novelty-combo op, een live orkestje, waarmee hij langs talrijke podia en zalen in Vlaanderen trok. In die beginperiode nam hij twee singles op in de Decca Studio's te Brussel: "'t Is zo mooi verliefd te zijn" en "Jij bent de zon in mijn leven". 

Aan het Conservatorium van Gent volgt Koen de opleiding notenleer en aan de Muziekacademie van Gentbrugge staan wekelijkse zanglessen op het agenda. Het is hier dat Koen opgemerkt werd tijdens één van zijn vertolkingen van de bekende tenor Luis Mariano. Al gauw mag hij audities doen voor het Koor van de Gentse Opera. Na twee klassieke nummers aan de piano gezongen te hebben slaagt hij en mag hij er zijn intrede doen. Na amper twee jaar in het koor gezongen te hebben krijgt hij een contract als solist aangeboden. Het is in deze Opera dat Koen bijna twintig jaar lang succes oogst als eerste Solist Tenor Buffo. In die periode is hij ook een vaak gevraagde gast op klassieke concerten in het buitenland en gaat hij in Nederland, Duitsland en Oostenrijk op tournee met een Symfonisch Orkest. Tijdens zijn Operacarrière in Gent zal hij niet minder dan 180 hoofdrollen vertolken, een gemiddelde van maar liefst 9 producties per seizoen. Af en toe is hij ook te gast in de Opera van Antwerpen.

Eind de jaren '80, 1989 om precies te zijn, kiest Koen voor een zijspoor in zijn tot dan enkel klassieke carrière en trekt hij de deur van de Gentse Opera achter zich dicht. Hij mag onmiddellijk aan de slag in die andere Cultuurtempel van Gent: het NTG ofte Nederlands Toneel Gent. Ook hier krijgt hij een vast contract aangeboden, ditmaal als acteur, en zal hij schitteren in tal van producties zoals "De gecroonde leersse", "Pinokkio, de musical", "Dokter De Vuyst", enz...

In diezelfde periode speelt hij ook in enkele bioscoopfilms zoals "Blueberry Hill", "Het Sacrament" en "Koko Flanel". Eerder was hij al op het witte doek te zien in de bioscoopkrakers "Zware jongens" en "Paniekzaaiers" van het legendarische duo Gaston & Leo. Later volgen nog enkele filmprojecten. 

Begin '90 gaat Koen zijn eerste eigen langspeelplaat maken en vindt hij onderdak bij platenlabel EMI. Aan dit eerste solo-project werken bekende namen mee zoals Bart Peeters, Hugo Matthysen, Johan Verminnen, Eric Melaerts en Jean Blaute. Enkele maanden later, in september, ligt het album "Van nu af aan" in de winkelrekken en vindt het al snel zijn weg naar het brede publiek. De gelijknamige single "Van nu af aan" wordt het themalied van de VTM-actie "Levenslijn". Dit nummer krijgt van Radio 2 ook de "Hittentittroffee" voor de beste Nederlandstalige single van dat jaar. "Vrolijk Kerstfeest", een ander nummer uit dit album brengt Koen in de hoogste regionen van de hitparade van "Tien om te zien" op VTM. Later volgt ook nog "Blijven drijven" als single uit Koens eerste album.

Ondertussen heeft de tv- en radiowereld Koen volledig ontdekt en zetelt hij in tal van panels zoals "De 3 Wijzen", "Namen Noemen", "Zeg eens Euh" en voor Radio 2 het legendarische zaterdagochtendprogramma "De zoete inval" in een presentatie van Luc Appermont. Op deze nationale radiozender zal Koen ook bijna tien jaar lang "Cokoen" en "Serenade" presenteren. Ro Burms is producer van beide programma's, Koens partner Jan neemt de muziekkeuze voor zijn rekening.

Op tv (BRT, nu één) krijgt hij zijn eigen programma "Tijd voor Koen" dat zes seizoenen lang zal lopen. In dit (licht-) klassieke programma zal hij samenwerken met een groots Symfonisch Orkest en vele binnen- en buitenlandse artiesten uitnodigen. In diezelfde periode start ook "Samson & Gert" op de televisie en zal Koen de eeuwigheid ingaan als de vrolijke kapper "Alberto Vermeersch" ofte "Meneer Spaghetti". Bijna 800 afleveringen worden tussen 1990 en 2017 voor tv opgenomen. Nog bijna dagelijks valt deze populaire kinderserie op televisie te bewonderen. Traditioneel brengen "Samson & Gert" samen met hun vrienden ieder jaar een reeks Kerstshows, eerst in de Elisabethzaal van Antwerpen, de laatste jaren in de theaterzaal van "Plopsaland" in De Panne. Meer dan 1.000 voorstellingen staan inmiddels op de teller. Koen was er van in den beginne bij.

Begin 2000 ondergaat Koen een spectaculaire vermageringskuur en vertelt hij zijn verhaal in het boek "33 kilo later", een absolute bestseller. Het boek zal in totaal zo'n 130.000 keer over de toonbank gaan. Later volgen nog "Koen & de kookkids", "Halfweg, het leven van Koen Crucke", "Heerlijk Spaans", "Heerlijk Grieks", "Heerlijk Italiaans" en "De kilo's onder controle". Dit laatste boek zal in 2003 door de jury van Gourmand World Cookbook awards verkozen worden tot beste Nederlandstalig boek van dat jaar. Enkele maanden later valt het opnieuw in de prijzen, ditmaal wordt het verkozen tot het op één na beste kookboek ter wereld. In totaal gingen van Koens boeken meer dan 250.000 exemplaren over de toonbank.

Eind 2000 stelt Koen zich kandidaat op de lijst van de VLD in Gent tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Hij is onmiddellijk verkozen door het Gentse publiek en zetelt er tot 2006 in de gemeenteraad.

In deze periode gaat hij ook nauwer samenwerken met zijn goede vriend, minister van staat, Willy Claes. Ze stellen een muzikaal programma samen en houden dit project boven de doopvont tijdens de Gentse feesten van 2001. Tien dagen lang spelen ze dagelijks tweemaal samen voor telkens een uitverkocht zaal. Willy Claes aan de vleugelpiano, Koen zingt de pannen van het dak met licht-klassieke liederen, evergreens en chansons. Een jaar later begin ze aan een tournee doorheen Vlaanderen met meer dan 150 optredens.

In 2004 treedt Koen in het huwelijk met zijn partner Jan, met wie hij reeds 35 jaar samenwoont. Koen wil het dan even rustiger aan doen en verblijft voor langere periodes met Jan in hun tweede huis in Spanje, het zonnige Calpé aan de Costa Blanca. 

Op een dag krijgt hij telefoon van een vooraanstaand producent in Nederland om er één van de hoofdrollen te vertolken in  "Assepoester, de musical", hij neemt de rol van Koning voor zijn rekening. Meer dan 100 voorstellingen zal hij er spelen met een herneming in Vlaanderen. Kort daarop volgen nog de musicals "Beauty & the beast" en "The Sound of Music". Met deze laatste productie zal hij maar liefst twee jaar doorheen de grootste theaters van Nederland toeren. Gedurende deze periode woont hij ook bijna permanent bij onze noorderburen. Voor Studio 100 wordt hij aansluitend gevraagd om hoofdrollen te vertolken in tal van musicals zoals "Robin Hood", "Doornroosje" en "Alice in Wonderland".

Tijdens deze hectische periode zien we Koen ook nog in het succesvolle programma "Sterren op de dansvloer". Hij is onmiddellijk één van de publiekslievelingen, met de juryleden botert het minder. Het publiek weet hem gedurende enkele weken in de live-uitzendingen te houden dankzij hun massale stemmen. Winnaar van deze editie is Anthony Arandia.

Kort na zijn deelname schrijft Koen opnieuw een boek, ditmaal voor jongeren. Bij uitgeverij De Eenhoorn verschijnt "De Oooh van Opera" waarin Koen samen met de bekende illustratrice Ingrid Godon de jonge lezers wegwijs maakt in de wereld van de opera. Het boek gaat vlot over de toonbank en valt internationaal zo goed in de smaak dat het ondermeer in het Engels, Italiaans en Koreaans wordt vertaald. 

Opnieuw tijd voor muziek en theater: Koen duikt de opnamestudio's in en brengt de laatste jaren tal van cd-albums uit. In totaal brengt hij maar liefst 12 full-cd's uit, speelt hij verschillende theatermonologen, staat hij jaarlijks op de Gentse feesten en speelde hij recent (2017) nog in de operaproductie "Don Pasquale" voor de Zomeropera in Alden Biesen.

De laatste tijd brengt hij opnieuw enkele singles uit die vlot op de radio gedraaid worden: "Jingle Bell Rock" (in duet met David Vandyck), "Nooit echt zomer zonder jou" (tekst/muziek Bart Herman), "Kleine Edith" (tekst/muziek Bart Herman) en in de zomer van 2018 "Wat een zonnige dag" (tekst/muziek Miguel Wiels en Raymond Felix). Koen is nog steeds een veelgevraagd artiest en treedt nog vaak op in Vlaanderen. Live-on-tape, met showband, harmonie- of symfonisch orkest. Altijd ambiance en sfeer met deze gouden stem...

In de zomer van 2018 zal Koen twee maanden lang samen met Jacky Lafon, Laura Lynn en David Vandyck op het podium staan in een wervelende kustrevue in het Colisée theater van Blankenberge.

In 2019 zal Koen een compleet nieuw cd-album uitbrengen waaraan tal van grote namen uit de muziekwereld hun medewerking verlenen, net zoals in 1990 bij de release van zijn allereerste plaat...

Kortweg, en zoals hij het zelf zegt, Koen is nog steeds niet uitgezongen!


Koen op uw evenement?

Bekijk hier de mogelijke formules

 

Live on Tape

Tijdsduur van optreden: volgens afspraak

Met een repertoire van meer dan 350 nummers zingt Koen het gepaste programma op uw evenement! 

(Licht-) klassiek, chansons, evergreens, puur ambiance en wereldnummers in 6 verschillende talen.


Te boeken voor aperitiefconcerten, namiddagshows, avondprogrammatie, ...

Contact, info en prijsaanvraag:

info@koencrucke.be - 0475/54.12.74

Live in Concert

Tijdsduur van optreden: volgens afspraak

U wil Koen boeken voor een live concert, gaande van pianobegeleiding tot eigen showband of uw muzikale formatie (symfonisch orkest, brass band, harmonieorkest, ...), het kan allemaal. Met een uitgebreid repertoire, van pop tot klassiek, zorgt Koen voor de juiste sfeer. 

Te boeken voor theaterzalen, Kerstconcerten in een Kerk, openluchtoptreden op festivals, ...

Contact, info en prijsaanvraag:

info@koencrucke.be - 0475/54.12.74

 

©2018 BY KCM STAGEMUSIC BVBA